Anders Åberg, Consultant, Polymer material, Injection moulding, Plastic Welding Konsult PU Consulting AB

Anders Åberg, Consultant, Polymer material, Injection moulding, Plastic Welding Konsult PU Consulting AB

Anders Aberg expertkonsult hos PU Consulting AB avseende polymera material, formsprutning och plastsvetsning. Konstruktionsplast i bilindustrin och jämförande produktion i Kina och Indien för verifiering av starka och gröna produkter.

Engelska News PU Consulting ABEngelska

 

[responsivevoice voice=”Swedish Female” buttonposition=”before” buttontext=”Listen to this”]

Anders Åberg har utbildning och lång erfarenhet inom process- och materialutveckling, produktion och testning, samt som konsult inom produktion och polymera material i Sverige, Tyskland, Frankrike, Kina och Indien.

Produktion med konstruktionsplast inom bilindustrin

Under de senaste åren har Anders utifrån kundförfrågningar startat upp produktioner, testat material, formar och produkter. Samt därefter lanserat produkterna med PPAP-dokumentering, ett kontrollsystem med dokumentering i olika steg från förseriebilar till färdig bil. Specialistkunskaper i MUCELL-teknik, som möjliggör kort cykeltid och låg vikt i kombination med hög styrka. (Kräver speciell design på formrum, material och insprutningsenheten på formsprutningsmaskinen). Han har också god kännedom om Fakir-svetsning (vilket möjliggör svetsning av tunna plastdetaljer utan att påverka ytan på plastdetaljen) .Företaget arbetar med produktion av konstruerad plast till bilindustrin.

 

Produkter tillverkade i Kina och Indien

Före jobbet i bilindustrin jobbade Anders med kvalitetsutveckling i ett Joint Venture produktion i Jiangyin i Kina. Syftet var att utveckla kvalitetenkvaliten så att den kunde jämföras med plastprodukter gjorda i Europa.

 

Andra Erfarenheter

Dessförinnan arbetade  Anders med kvalitet på skivextrudering, svets och friktionsbeläggning för ett företag som även producerar materialhanteringsprodukter, lådor, pallar och containrar. Där hade Anders till att börja med ansvaret för att bygga upp en produktionslinje för friktionsbeläggning, sedermera utsedd som driftansvarig för tillverkning av Twinsheet-pallar

 

Som driftansvarig för planering, produktion och kvalitet av termoplast på ett företag som arbetar med medicinska artiklar i silicongummi och termoplast, Anders ansvarade för för produktions uppstart, formbyte och materialoptimering.

 

Andra erfarenheter är process- och materialutveckling inom exempelvis gasinsprutning och gaskylning av formar samt materialtestning och svetsning av en vattenberedare i termoplast, där även trycktestning och optimering av värmepatronen ingick.

 

Till meriterna hör också provning och utveckling av ventilations- och kylteknik på polymera material, samt projekt för att utveckla polyestermaterial för användning i mikrovågsugnar. [/responsivevoice]

 

Se mer information

Typ av nyheter:  a PU Consulting AB Information, Services, Industry_Polymer_Thermoplastics

Nyckelord: Anders Åberg, Konsulter, Polymera material, formsprutning, plastsvetsning